Wat is ECM?

De Energy Control Methode is een  behandel- en trainingsmethode die
ontwikkeld is door Stans van der Poel. De resultaten van de methode en de apparatuur zijn wetenschappelijk gevalideerd in onderzoeken door het Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid van het AMC in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid.

De methode richt zich op de volgende aandachtsgebieden:

  1. Herstellen van chronische stressklachten of burn-out.
  2. Op een actieve manier vermoeidheid aanpakken.
  3. Iedereen die zich fitter wil voelen en meer wil ontspannen
  4. Herstel en behoud van vitaliteit en balans.
  5.  Efficiënte trainingsopbouw en het verlagen van de kans op blessures.

De Energy Control Methode omvat een rustmeting, een fit-test en een trainingsadvies inclusief ademtherapie om het lichaam weer zo goed mogelijk in balans te krijgen. De rustmeting geeft inzicht in iemands actuele gezondheidstoestand. Bij de fit-test wordt gekeken welke belasting iemand aan kan en met welke hartslag het lichaam het meeste in balans is. Met apparatuur wordt gemeten wat jouw dagelijkse belastbaarheid en vermogen tot herstel is.

Je gaat zelf 3x per week volgens trainingsschema fietsen of hardlopen (bij voorkeur buiten, anders thuis of in een sportschool). Met ademhalingsoefeningen wordt het lichaam weer aangeleerd om eerder te ontspannen na inspanning. Hierdoor zal het herstel sneller gaan, worden de energievoorraden beter aangevuld met als resultaat een fitter gevoel.

Met behulp van de app EC-HRV kun je dagelijks een rustmeting doen en oefenen met de ademtherapie. Ook tijdens de training gebruik je de app om je hartslag te monitoren. Zo zie je je eigen vooruitgang en krijg je directe bio-feedback tijdens het oefenen. Om de app te kunnen gebruiken heb je een hartslagband nodig en inlog gegevens die je krijgt na de rust en fit-test. 

Tarief: € 180,-
Rust en fit-test inclusief gebruik app en trainingsthema voor 18 weken.